primariabalcauti@yahoo.com Contactează-ne prin email

   (0372) 900-906
Contactează-ne telefonic

Raportează
problemă

Previous
Next

Lansare proiect ”Acces îmbunătățit în școlile din zona rurală transfrontalieră Yordaneshty și Bălcăuți”

Comunicat de presă

 

Lansare proiect ”Acces îmbunătățit în școlile din zona rurală transfrontalieră Yordaneshty și Bălcăuți”

 

     Primăria Comunei Bălcăuți, județul Suceava anunță lansarea proiectului ” Acces îmbunătățit în școlile din zona rurală transfrontalieră Yordaneshty și Bălcăuți”. Activitatea se va desfășura la Școala Gimnazială Bălcăuți, în data de 27.01.2021, ora 14.000.

Proiectul este  finanțat prin Programul  Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

     Grupurile țintă ale  proiectului și beneficiarii finali sunt:

1.Școala Gimnazială Bălcăuți care își desfășoară activitatea în comuna Bălcăuți, județul Suceava, România și cei 30 de profesori care lucrează în cadrul Școlii Gimnaziale Bălcăuți. Școala oferă servicii de învățământ preșcolar, primar și gimnazial.
Activitatea școlară se desfășoară în mai multe locații, dintre care două sunt vizate de acest proiect: Negostina și Bălcăuți. Există în total 189 de elevi care frecventează cursurile școlii Bălcăuți.
Menționăm că, la nivelul comunei Bălcăuti, un procent de 69,67% din populație s-a declarat de naționalitate ucraineană la recensământul din 2011.
Limba ucraineană este studiată în toate  cele  3  școli din comună.

2.Școala  Iordănești de gradul 1-3 care își desfășoară activitatea în satul Iordănești, districtul Hliboca, regiuneaCernăuți, Ucraina. Școala este deservită de 22 de profesori și un total de 125 de elevi frecventează această școală. 98% din populația localitatii Iordănești s-a declarat de  etnie  română.

În Școala Iordănești-Ucraina predarea se face în limba română.

      Durata proiectului:18 luni, dar cel târziu până la 31 decembrie2022.

      Bugetul proiectului este de 329.202 EURO     din care:

Contribuția Uniunii Europene    pentru Comuna Bălcăuți: 153.099 euro -46,51%.

Contribuția Uniunii Europene pentru satul Iordănești:143.182 euro – 43,49%.

       Activități desfășurate  în cadrul  proiectului:

– vor fi organizate 12 activități interactive, din care 6 evenimente în România și 6 în Ucraina;

– vor fi 4 schimburi de experiență / cele mai bune practici cu personalul școlii:2 evenimente în România și 2 în Ucraina.

       Rezultatele proiectului:

Proiectul are în vedere modernizarea și dotarea școlilor care fac parte din rețeaua publică de învățământ din cele două țări.

Infrastructura școlară este proprietate publică și este deținută de UAT BĂLCĂUȚI  (în cazul școlii Bălcăuți) și de Consiliul Satului Yordaneshty (în cazul școlii Iordănești).

Astfel, școlile vizate de proiect vor fi dotate cu mobilier și echipamente de ultimă generație.  Clădirea în care se desfașoară ora de educație fizică și terenul de sport din cadrul școlii din satul Bălcăuți vor fi reabilitate și dotate.

        Efecte pe termen lung – continuitate:

Odată cu obținerea rezultatelor, cele două infrastructuri reabilitate / dotate vor rămâne în proprietatea publică așa cum sunt astăzi.

Acestea vor fi utilizate în continuare de către angajații școlilor, astfel încât rezultatele pozitive ale proiectului să aibă impact pentru o perioadă de 10-15 ani de la finalizare.

De asemenea, implicarea partenerilor în mai multe etape ale proiectului (pregătirea propunerii de proiect, în timpul implementării tuturor activităților, durabilitatea rezultatelor) va asigura continuarea parteneriatului în viitor.

Schimburile de experiență și activitățile de umbră a locurilor de muncă cu participanți din  ambele țări (personal educațional din Ucraina și România) vor asigura cadrul unei cooperări îndelungate și alte schimburi viitoare de experiență între reprezentanții școlilor.

        Date de contact:

7 2 7 0 2 5 , Comuna Bălc ăuț i, Județ ul Suceava, România, s t r . Principală

Tel . : 0 3 7 2 . 9 0 0 . 9 0 6

e-mai l : primariabalcauti@yahoo.com

www.balcauti.ro

 

 


Acasă
Telefon
Email
Caută